Ben jij op zoek naar een nieuwe stoel voor in je woonkamer, dan kan dit een flinke uitdaging zijn. Logische aangezien het aanbod natuurlijk enorm is. Je doet er daarom dus ook goed aan om dit stapsgewijs aan te vliegen. Dat wil zeggen dat je voor jezelf exact in kaart brengt wat voor jou van belang is en vervolgens je daadwerkelijke zoektocht kunt starten. Je kunt je namelijk voorstellen, dat wanneer jij zonder je wensen in kaart te hebben gebracht direct begint te zoeken, het een enorme uitdaging wordt. Om je een eindje in de goede richting te helpen, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Stof of leer?

De eerste schifting die je dient te maken, is of je kiest voor een stoffen of leren relaxfauteuil. Dit heeft niet alleen te maken met het comfort, maar ook met de prijs. De kosten voor een gelijkwaardige fauteuil van leer of van stof is namelijk aanzienlijk verschillend van elkaar. Ondanks het feit dat een leren fauteuil kostentechnisch een stuk voordeliger is omdat ze duurzaam zijn en dus langer meegaan, zien we dat veel mensen toch kiezen voor stof. De voornaamste reden is dat ze dit vaak sfeervoller vinden staan en ook warmer vinden aanvoelen. Uiteraard is de uiteindelijke keuze helemaal aan jezelf.

Ga je voor extra comfort?

Vind jij comfort belangrijk, dan kun je met een relaxfauteuil alle kanten op. Je kunt kiezen voor een stoel met sta op functie, maar ook een stoel met allerlei andere elektrische verstelbare onderdelen behoren tot de mogelijkheid. Ga je voor een sta op stoel, dan is het belangrijk te kiezen voor een expert in sta op stoelen. Vooral bij een stoel met sta op functie is het namelijk van belang dat deze op de juiste manier wordt afgesteld, zodat je veilig en gemakkelijk kunt opstaan.

De kleur

Nadat je de keuze hebt gemaakt of je kiest voor leer of stof en de uitvoering hebt bepaald, is het zaak om te bepalen voor welke kleur je gaat. Kies je voor een draaifauteuil cognac of houd je het liever bij een ietwat neutrale kleur? Het grote voordeel aan een stoel, is dat deze best wel mag opvallen. Niet voor niets wordt een fauteuil meestal gebruikt als absolute eyecatcher binnen ons interieur. Zo kun je kiezen voor een opvallende kleur, maar ook voor een afwijkende prent. Uiteraard kun je het ook neutraal houden en het geheel afstijlen met een paar prachtige sierkussens.

De poot

Een stoel staat natuurlijk niet direct op de grond. Althans, de meeste stoelen niet. Bepaal dus welk type poot jij graag onder je fauteuil wilt hebben. Dit kunnen 4 afzonderlijke poten zijn, maar kies je voor een draaifauteuil, dan is een ´spinpoot´ een voor de hand liggen keuze. Uiteraard speelt ook de uiteindelijke kleur en het materiaal een belangrijke rol in de uiteindelijke uitstraling van je fauteuil binnen je huidige interieur. Zo kun je kiezen voor een houten poot wanneer je een wat meer landelijke woonstijl hebt en voor een RVS of metalen poot wanneer je meer bent van de industriële look.